turistkørsel

At gøre chaufførerne glade ved turistkørsel

At gøre chaufførerne glade ved turistkørsel

Der er skrevet en anden artikel om, hvordan chaufføren skal gebærde sig, når han kører for eksempel en turistbus rundt med passagerer i.

Det er jo chaufføren, der har ansvaret for de medbragte i bussen, hvor der eventuelt er en turguide, der har medansvaret for de medbragte, om det så er en rejseleder, eller en person, der har stået for at arrangere turen.

Dette er ofte den person, som der har mikrofonen og siger beskeder videre til de rejsende om, hvor man skal hen, hvad der skal ske, om der skal være fælleslege i bussen, om der skal holdes pause og så videre.

Men selvom chaufføren skal overholde en masse regler og holde øje med passagererne, så kan gæsterne i bussen også gøre det lettere for chaufføren at udføre sit arbejde, hvis folkene i bussen husker nogle huskeregler og generelt gode manerer, som gør det nemmere at køre bus.

Man skal have pli og tænke på, at det er ligesom ved en almindelig køretur med bussen, hvor man ikke unødigt snakker med chaufføren, og selvom dette er en længere tur, så evner chaufføren selv at holde sig vågen og overholde køre/hviletids-bestemmelserne, så der er ingen grund til at begynde at underholde chaufføren.

Chaufførens ord er altid lov, så hvis vedkommende siger, at man godt må hygge sig, være muntre og skeje lidt ud, så gør man det, hvis man lyster, men bliver der bedt om ro og koncentration, så gør man det.

Man skal heller ikke genere chaufføren ved at kaste ting i hans retning eller lignende, som kan virke distraherende for personens kørsel – det er jo dit eget ve og vel, der er på spil, og bare fordi der er højere til loftet i bogstaveligste forstand og figurativt, så skal man jo ikke skeje ud på anden vis, end man ville gøre det i en bil.

Når du forlader bussen, så tager du de ting med, du havde med ind, og du gør eventuelt lige rent efter dig og tager skraldet med.