erhvervsfotograf

En erhvervsfotograf arbejder med mange typer af opgaver

En erhvervsfotograf arbejder med mange typer af opgaver

En erhvervsfotograf kan man være mange forskellige typer og konstellationer, hvor et eksempel er her: https://www.jacobpelle.com/

En ting er jo dog, hvordan de ser ud, men hvor arbejder de så, og hvad arbejder de med?

Nogle af dem er selvlærte og er kommet ind i branchen den vej, mens andre måske har stået i lære hos en anden fotograf eller flere af samme slags; og så er der jo også dem, som har taget en fotografuddannelse, hvor de så måske har taget en specifik linje og nogle specielle fag, så de kan arbejde i erhvervssammenhænge.

Men hvor finder man så sådan en erhvervsfotgoraf henne på arbejde?

Det kan faktisk være mange forskellige steder, for “erhverv” dækker jo over mange ting, og mange fotografer nu om dage er selvstændige og/eller freelancere, fordi mange firmaer skal bruge fotografer til bestemte opgaver, der måske ikke finder løbende sted, så en fastansættelse vil være penge ud af vinduet på lang sigt, så det er nemmere at betale per opgave.

Det meste sete eksempel er nok, når man har en pressefotograf, der er ude ved brændpunkter, røde løber-arrangementer eller interviews med alt fra kendte til ukendte, hvor de kan stå for både at tage billeder og filme.

Men de kan også klare mere specifikke opgaver, som lægger sig i den private afdeling, hvilket blandt andet kan være som bryllupsfotograf, runde fødselsdage eller specielle begivenheder, hvor man gerne vil have en professionel fotograf til at gå rundt og tage nogle gode skud, der bliver redigeret til bagefter.

Så kan gæsterne også lade deres mobiltelefoner bliver væk og nyde stemningen, mens de ved, at der bliver taget gode billeder til arrangementet, som de kan se tilbage på.

Der er således mange typer af opgaver, som en erhvervsfotograf kan kaste sig over; nogle specialiserer sig, mens andre kaster sig over mange typer af forefaldende opgaver.