eboligadvokat

Få rådgivning af en boligadvokat ved projektsalg

Få rådgivning af en boligadvokat ved projektsalg

Går du og overvejer at investere i en bolig, som endnu ikke er opført, en såkaldt projektbolig, er det en god ide at få en boligadvokat med ind over fra start, så du er sikker på at du er tilstrækkelig godt oplyst om de fordele og ulemper, der er ved en projektbolig – på den måde bliver du rustet til at kunne træffe en kvalificeret beslutning. 

Ulempen ved et projektsalg er at projektet kan trække ud og du først kan overtage boligen langt senere end ellers planlagt. Det kan også være, at det endelige resultat er anderledes end det du havde forestillet dig.

Fordelen ved en projektbolig er, at du kan være med til at bestemme hvordan boligen skal se ud og den ofte vil være steget i værdi inden du er flyttet ind. Vær opmærksom på at hvis du vælger at sælge inden du er flyttet ind, skal du betale skat af overskuddet, da du ikke har boet i boligen. Det kan f.eks. være en eboligadvokat, der råder og vejleder dig i forbindelse med projektboligen.

Få yderligere rådgivning

Udover at få rådgivning i forbindelse med det at købe og investerer i en projektbolig kan din boligadvokat også være behjælpelig med resten af boligkøbets mange faser. Lige fra du går i banken for at forhandle betingelserne for et lån, til når skødet skal underskrives.

Har du en anden bolig der skal sælges i forbindelse med at du køber en ny, kan han ligeledes være behjælpelig med at finde en egnet ejendomsmægler og forhandle dennes honorar. Han kan også rådgive dig med hvilken type salg du skal aftale med ejendomsmægleren. F.eks. selvsalg eller totalsalg.

Her kan det også være relevant at der bliver aftalt noget mht overtagelsesdatoen, så du ikke risikere at skulle stå uden tag på hovedet, fordi din bolig er solgt og den nye endnu ikke er færdig.