Freelance it

Gode kompetencer og erfaringer med freelance IT

Gode kompetencer og erfaringer med freelance IT

Kender du det som virksomhedsleder eller anden person, der har behov for en specialist til en given opgave, men ingen i din stab kan lige overskue den tjans, og selv dem, der mener, de besidder evnerne til det, kommer måske alligevel til kort, når det gælder.

Hvad gør man så?

For det jo lidt for meget et omfangsrigt arbejde at sætte i værk, hvis man skal hen at lave et stillingsopslag, sætte en frisk, sortere i ansøgningerne, kalde til jobsamtale, lave en finere sortering blandt de sidste, kalde til de sidste samtaler OG SÅ ansætte den rette ekspert til jobbet.

På det tidspunkt er opgaven måske forældet, og man indså, det ikke var noget gentagende projekt, som kunne komme igen, som krævede, at man opfandt en hel stilling, når der trods alt ikke var tale om, at en gammel stilling skulle besættes.

Måske var det bare noget flygtigt forbigående arbejde, som selvfølgelig krævede ekspertviden og hård indsats i en afgrænset periode, men som så ikke kom igen.

Det praktiske, som mange firmaer gør, er, at de har tilknyttede folk, der bliver betalt per opgave, men som så ikke møder ind hver dag som de andre fuldtidsansatte, men som så bliver betalt per opgave hver gang, der skal ordnes noget.

Nogle måneder er der meget arbejde, andre måneder er der næsten ikke noget, så de supplerer deres arbejde med indkomster andre steder.

Men nogle gange bliver disse “løsgængere” også nogle, der kommer til kort med deres erfaringer, og det ses blandt andet i denne moderne arbejdsviden, hvor så meget er bundet op på IT-styringerne og ligende mange steder.

En god løsning for mange firmaer kunne således være at hyre en Freelance it konsulent ind til de givne opgaver, der kræver erfaring og kompetencer på disse områder.

Disse behøver så ikke være løsgængere i samme omfang, som de andre er det, men som nogle, man bestiller fra gang til gang, når der er specifikt arbejde for dem.