kay bojesen elefant

Hvornår er din Kay bojesen elefant mest værd?

Hvornår er din Kay bojesen elefant mest værd?

Kay Bojesen skabte mange designting i sit virke som aktiv designer, og beskrivelserne til, hvordan man laver disse, bliver stadigvæk udnyttet mod licens til at fremstille dem af et enkelt firma.

Dette gøres så stadigvæk, så man blandt andet kan få anskaffet sig en kay bojesen elefant.

Men hvornår er denne elefant egentlig mest værd?

Er det, hvis man køber den nu, hvis man finder den på et loppemarked, til auktion, på et støvet loftværelse, med slitage, stadigvæk pakket ind, med klistermærke på, eller når man køber den fra ny i dag?

I den kommende forklaring skal man lige huske på pengenes givne værdi på et bestemt tidspunkt i vores tidsperiode, samt inflation, hvad pengene er værd i dag; hvad man reelt betalte for dengang, samt hvad man betaler for i dag.

For man kan godt argumentere for, at det ikke er helt billigt at købe en ægte Kay Bojesen elefant fra ny, men her tager man så også del i et brand, dansk designhistorie og noget, som man kan være ret sikker på, bliver ved med at stige i værdi.

Forståeligt har man måske ikke pengene til at købe sådan en fra ny, så man hellere vil vente og prøve heldet med at finde den på et loppemarked eller som brugt over nettet, hvor sælgeren måske ikke ved, hvad vedkommende reelt har med at gøre her.

Dog kan man være ret så sikker på, at jo mere medtaget en Kay Bojesen elefant er, desto mere daler den i værdi, og når man så ikke beviseligt kan påvise, hvor den kommer fra, hvilken årgang, kollektion og så videre, så er det svært at stadfæste dens autenticitet.

Måske er man så heldig, at man har arvet en Kay Bojesen elefant, der er gået i arv fra dengang, Bojesen måske ikke var kendt på samme måde, som hans eftermæle har gjort ham til, er der nok en del penge at hente ved et salg.

Sådan en kan bestemt være mange penge værd, hvis man kan bevise, at den er gammel, og at den er pæn at se på.