installatør

Indstillingen ved pension som installatør

Indstillingen ved pension som installatør

Der er mange forskellige indstillinger til det med at skulle på pension i tilværelsen, og det vil vi tale lidt om i denne artikel, hvor vi bruger et konkret eksempel med at være installatør.

Helt specifikt vil vi gøre det virkelig konkret, så man kan se eksemplet for sig, får vi vil tale om at være VVS-installatør i Hejnsvig.

På en og samme tid er det er hårdt arbejde, men det er heller ikke det mest belastende af slagsen, selvom det bestemt kommer an på opgavernes omfang; og det kan jo være, man har specialiseret sig som den slags VVS-installatør, så mange laver nogle hårde eller mindre hårde opgaver.

Måske var det altid din drøm at blive den slags VVS-installatør i denne del af verden, fordi det var en familievirksomhed, du gerne ville overtage, eller også havde du lige denne bestemte drøm, som du ikke kunne slippe – eller også er du i den anden ende af grøften, hvor du tit tænker på, at du havde nogle meget større og vilde drømme. Og så endte du her.

Nogle mennesker snakker nemlig kærligt om tanken på pension, så de kan drive den af derhjemme og bare nyde den sidste tid.

Men der er andre mennesker, der ikke kan lide tanken om pension, fordi det på sin vis minder dem om, at de dødelige, eller også identificerer de sig så meget med arbejdet, at de ikke kan forestille sig et liv uden det.

Pensionen minder dem måske lige så specifikt om, at de godt ved, det er det sidste eller næstsidste punkt i livet.

Nogle bliver lidt tvunget på pension, fordi de har nedsat arbejdsevne og ryger på førtidspension eller invalidepension.

Andre mennesker vælger så at fortsætte med at drive butikken, hvis det er deres egen, så de ikke kan tvinges på pension, eller de tilbyder gratis arbejdskraft, fordi de godt kan lide at stå op til den slags arbejde.

Hvad er din indstilling til pensionen?