boligadvokat

Overlad jeres forældrekøb til en boligadvokat

Overlad jeres forældrekøb til en boligadvokat

advertorial

Mange forældre med friværdi i deres bolig ønsker at hjælpe deres børn med en bolig, især fordi det kan være svært at have råd til at betale for en bolig, når man er studerende. Det kaldes populært forældrekøb. Skal du til at købe en bolig som dit barn eller børn skal bo i, kan du med fordel hyre en boligadvokat.

Ikke alene kan han hjælpe dig med selve købet, kan kan også undersøge om det overhoved er lovligt i flg. vedtægterne, at leje ud til dit barn. Det ville være lidt ærgelig at købe en bolig og så efterfølgende finde ud af, at den ikke må lejes ud. Din boligadvokat kan også være behjælpelig med at få lavet en lejekontrakt og få søgt boligsikring. Du kan få flere oplysninger her http://www.freinsilber.dk/koeb-salg-fast-ejendom/.  Du kan også få hjælp af din boligadvokat, når du skal i banken og forhandle et boliglån og når du skal forhandle med sælger eller ejendommægleren om den endelige salgspris.

Det vigtige skøde

Uanset om det er et forældrekøb eller en bolig du selv har planer om at bo i, er det vigtigt at få lavet et skøde og få det tinglyst så hurtigt som muligt. For det er først der boligen er din juridisk. Indtil da kan sælgers kreditorer tage pant i boligen. Det gælder også selvom du forlængst har overtaget nøglerne og boligen. 

Derfor er det en god ide at overlade udfærdigelsen af skødet og tinglysningen til din boligadvokat, så der ikke sker forsinkelser fordi skødet ikke er lavet korrekt. I dag foregår tinglysningen digitalt og både køber og sælger skriver under med hjælp af deres NemID. Det er køber der betaler for tinglysningen og ved siden af et fast gebyr betales der en promille af købssummen. Danmark var det første land i verden der overgik til digital tinglysning.