rottebekæmpelse

Pas på rotter i boligen

Pas på rotter i boligen

advertorial

For mange af os mennesker står rotter som noget af det mest ulækre, og de er forbundet med sygdomme og urenhed. Og det er ikke grebet ud af fri fantasi, så du kan have brug for rottebekæmpelse på Frederiksberg.

Stort set alle steder, hvor der lever mennesker lever der også rotter. I en storby som København findes de også i meget stort tal, selv om vi tænker på Danmark som et velordnet, organiseret og meget rent samfund – besøgende fra resten af verden bemærker ofte hvor velordnede og rene vore byer og gader er.

men i det skjulte lever der en hel masse rotter i vores hovedstad. Vi kobler mentalt rotter til sygdom, urenhed og generelt en masse negativt. Rotterne har for eksempel traditionelt været associeret med udbredelse af den frygtede pest, der i bølger gennem flere hundrede år dræbte millioner og atter millioner af mennesker, men det har nyere forskning stillet spørgsmålstegn ved. Sandt er det dog, at rotter kan være bærere af sygdomme, der kan overføres til mennesker. 

rottebekæmpelse

Rotter i kloakken

Som nævnt lever der masser af rotte gemt rundt omkring i en storby som København. For eksempel færdes de i kloakrør, og man tør slet ikke tænke på, hvor ulækkert det er med stor fed rotte, der efter en spadseretur i kloakken smutter en tur hen over køkkenbordet og op i skabet for at guffe i sig af mel og gryn, som den efterlader resterne af til husets beboere.

Rotterne ødelægger også kloakrør ved at gnave sig igennem dem med deres skarpe fortænder og de kan gøre stor skade inden de når at blive opdaget. Det kan være svært at slippe af med rotter uden at få professionel assistance til det, for det er sejlivede og snu dyr. Men det er en god idé at få tilkaldt en specialist til bekømpelse og forebyggelse af rottebesøg i boligen.