regnskoven

Regnskoven kan være med til at løse klimaforandringerne

Regnskoven kan være med til at løse klimaforandringerne

Klimaforandringer og problemer med vores miljø er nogle af de problemstillinger, der fylder allermest i disse år. Det er efterhånden blevet klart for store dele af menneskeheden, at vi skal gøre noget, hvis vi skal redde vores planet fra de store forandringer, der er i gang. Det kan på lang sigt få uoverskuelige konsekvenser. Derfor er det vigtigt, at vi allerede i dag hver især gør, hvad vi kan, for at gøre verden til et bedre og ikke mindst grønnere sted. Men hvad kan vi egentlig gøre? Regnskoven er et rigtigt godt sted at starte. Meget tyder nemlig på, at den kan være et nøgleord, når det kommer til at vende den negative udvikling til noget positivt.

Hvorfor er regnskoven så vigtig?

Generelt bliver der talt utroligt meget om regnskoven i disse år. Det skyldes, at en stor del af den er blevet fældet. I takt med at jordens population vokser, bliver der mere og mere behov for landsbrugsplads. Desværre er det ofte regnskoven, det går ud over, når der skal ryddes plads til marker til produktion af bl.a. soya. Og det sætter kun endnu mere fart på de negative tendenser. Regnskoven er nemlig ikke kun hjem for et væld af dyre- og planteliv – den er også kendt som ”jordens lunger”. De mange planter i regnskoven er nemlig med til at absorbere vores CO2 og udsende ilt i stedet.

Sådan kan du støtte skoven

Så hvad kan du gøre, når du bor i Danmark? Hvis du køber produkter på https://shop.verdensskove.org, er du hver gang med til at støtte regnskoven. Det betyder, at du kan shoppe og dekorere dit hjem med god samvittighed. Hvem ved, måske er det også med til at inspirere nogle andre blandt venner og familie? Hvis du vil gøre noget godt for regnskoven, er det et godt sted at starte.