gulvafslibning

Slibning af gulve

Slibning af gulve

Er dit trægulv blevet trist og træt og se på? Trænger det til nyt liv? Hvis dit gulv skal friskes op, så er den gode løsning ofte gulvafslibning. Det er nemlig de færreste gulve, hvor det er nødvendigt at høvle, og det slider også meget mere på dem.

Ved en gulvafslibning bliver der fjernet ca. en millimeter fra overfladen, hvilket er nok til at fjerne de fleste ridser. Derefter vil der blive anvendt en efterbehandling efter dit ønske. Der er mange firmaer – som f.eks. gulvkanonen – som kan hjælpe dig med denne løsning. 

Hvornår har gulvet brug for en afslibning?

Hvis lakken på dit trægulv er blevet slidt eller hvis der er tydelige ridser i gulvet, efter f.eks. stole eller tabte ting, kan det være nødvendigt med en afslibning.

Hvis du har en stor hund, er der stor sandsynlighed for, at du skal have slebet noget oftere, og det samme gør sig gældende for små børn, som har en tendens til at tabe ting på gulvet, som kan skabe mærker. Ridserne er nemme at se, og med en afslibning heldigvis også nemme at slippe af med igen.

Når du har fået slebet dit gulv, kan du selv vælge din efterbehandling. Der er fordele og ulemper ved alle former for efterbehandlinger, men gulvkanonen eller den håndværker du bruger, kan vejlede dig.

Hvad skal du forberede inden din gulvafslibning?

Når du skal have slebet gulve, uanset om du gør det selv eller får en professionel til det, er en god måde at forberede dig på, at afdække dit inventar. For selvom slibemaskinerne vil opsamle største delen af støvet, der vil blive skabt, vil det være uundgåeligt, at der kommer støv ud i rummet. Det ville dog være endnu bedre, hvis møblerne kunne blive fjernet fra det rum, som skulle behandles. Kan det ikke lade sig gøre, er en afdækning dog fint.